Abonnementsartikel

Antallet af slagtninger hos Tican vil falde næste år. Leverancerne fra andelshaverne falder, men de frie grise skal stige.

Tican-direktør Ove Thejls forventer, at andelshaverne kan levere lidt flere svin næste år sammenlignet med den danske produktion generelt, men der bliver ikke tale om en stigning. Det vil blive et fald.

- Vi håber på, at vi kun falder med to procent, når det gælder andelshavergrise, men prognosen på landsplan taler om tre-fire procent. Vi håber på, I kan producere lidt flere grise end andre, sagde Ove Thejls på Ticans generalforsamling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cirka 1,8 millioner svin

Der bliver slagtet cirka 1,8 millioner grise hos Tican årligt. I år er antallet af de frie grise - som leveres uden for andelshaverkredsen - faldet med 16 procent, mens andelshaverne "kun" sendte en halv procent færre svin til slagtning på Thisted-slagteriet.

- Vi har ikke skruet prisen op, så vi har ikke modtaget flere frie grise. Den ledige kapacitet, vi har haft i andet halvår, har belastet regnskabet, men det er ikke så dramatisk, for det er slagtekæden og opskæringen, det påvirker - ikke datterselskaberne, sagde Ove Thejls.

Plus 16 procent frie grise

Direktøren sagde til generalforsamlingen, at han forventer, at der næste år kan tiltrækkes 16 procent ekstra frie grise.

- Vi er optimistiske, sagde Ove Thejls, som dog konstaterer, at den stigning i produktionen, der har været tendensen de senere år, ikke fortsætter.

- Vi havde håbet, vi kunne fortsætte stigningerne, men det kan vi ikke i øjeblikket, sagde Ove Thejls.