En af verdens største producenter af minilæssere, finske Avant, præsenterer en ægte verdenspremiere, når der til januar afholdes NutriFair messe i Fredericia.

Det er midtjyske Sorring Maskinhandel A/S, der for første gang kan præsentere en minilæsser, hvor føreren sidder bag knækleddet i stedet for foran.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Væltesikker

Det er første gang, Avant satser på sådan en "bagstyret" minilæsser. Hidtil har finnerne holdt sig fra den form for styring, da de lettere vælter, men nu har producenten udviklet et specielt knækled, så minilæsseren ganske enkelt ikke kan vælte.

Kunderne har ventet

- Der er en stor gruppe af blandt andet landmænd, som føler, at de ikke helt har ”styr på bagenden” af deres minilæsser, som det er i dag. For dem er dette her en fantastisk nyhed, som – efter deres opfattelse – vil give en helt anden og forbedret styring. Den nye maskine er nemmere at manøvrere rundt i trange staldgange eksempelvis, fortæller Jørgen Jensen, indehaver af Sorring Maskinhandel.

Jørgen Jensen forventer en massiv interesse for nyheden på NutriFair, som er fagmessen for den indendørs husdyrproduktion.

Maskinen er ikke døbt

Han har hørt om landmænd, der har udskudt investeringen i en minilæsser, fordi de ventede på nyheden fra Avant. Den kommende model er så ny, at den endnu ikke har et modelnavn.