Abonnementsartikel

Tirsdag aften forlod Martin Merrild byrådet i Struer. Han slutter i kommunalpolitik efter at han blev valgt som formand for Landbrug & Fødevarer.

Få uger efter at Martin Merrild blev valgt som formand for Landbrug & Fødevarer, har han forladt kommunalpolitik.

Den tidligere Venstre-borgmester i Struer Kommune var indtil i aftes også 2. viceborgmester og udvalgsformand, men tirsdagens byrådsmøde var Martin Merrilds sidste, skriver Dagbladet Struer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Marianne Bredahl afløser

Venstres byrådsgruppe har fordelt posterne efter Martin Merrild efter sig. Det har hele tiden stået klart, at det tidligere byrådsmedlem Marianne Bredahl skulle efterfølge Martin Merrild på byrådspladsen, da Marianne Bredahl er den suppleant, der står forrest til at afløse i Venstres gruppe.

Marianne Bredahl - som også er folketingskandidat i Holstebro-kredsen - overtager også Martin Merrilds plads i Struer Kommunes økonomiudvalg.

Mads Jakobsen viceborgmester

Mads Jakobsen bliver 2. viceborgmester og formand for arbejdsmarkedsudvalget, som hidtil også har været Martin Merrilds post. Desuden bliver Mads Jakobsen giftefoged.

Mads Jakobsen, som også er landmand, er i forvejen Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalget om et år. Marianne Bredal er også ansat i landbruget, og efter nogle år, hvor den unge kvinde har været ude af kommunalpolitik, vender hun nu stærkt tilbage og kommer i økonomiudvalget.

Det stærkeste hold

- Der var også andre, der var interesseret i posten, og vi havde en fornuftig snak om det, og så endte det med at vi fik kabalen til at gå op på den her måde. Det handler overordnet om at stille det stærkeste hold frem mod valget, siger Mads Jakobsen til Dagbladet Struer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der sker også forskellige andre rokeringer internt i Venstres gruppe som følge af Martin Merrilds kommunalpolitiske exit, og foruden de store poster efter den nye landbo-formand skal hans eks-kolleger også ind i noget så forskelligt som havne-, naturgas- og skolebestyrelser.

Farvel til Fjerkrærådet

I løbet af den kommende tid vil Martin Merrild også forlade sin formandspost i Fjerkrærådet som en konsekvens af topposten i den danske landbrugs- og fødevareorganisation.