Sten Andersen var glad for at kunne byde velkommen til et stort Agromek med udsolgte standpladser. I alt 543 udstillere er klar til at tage i mod Agromeks gæster de kommende fire dage.

- Jeg byder velkommen til en stor og alsidig Agromek-udstilling. Vi præsenterer både maskiner og redskaber til markbrug samt inventar og hjælpemidler til husdyrbruget. Desuden har vi en stor udstilling for den grønne sektor samt kvægudstilling og dyrskue, sagde Sten Sandersen i åbningstalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I velkomsttalen var der også plads til en opsang til regeringen for den kommende VERA-ordning, som erstatter Teknologilisten.

- Danmark er førende på miljøteknologi. Men når VERA-ordningen implementeres i Danmark pr. 1. januar 2013, bliver det kritisk for leverandørerne il dansk landbrug. Det betyder nemlig, at Teknologilisten blier nulstillet - i stedet kræves en VERA-certificering, som er en dyr, bureaukratisk og langsommelig ordning, sagde Sten Andersen i talen.

- Det er vores vurdering, at Vera-ordningen ikke er klar til markedet, og at den vil hæmme frem for at fremme udviklingen af gode, effektive produkter, der kan håndtere den miljøudfordring, en øget produktion vil medføre.

Han opfordrede derfor politikerne til at finde en pragmatisk løsning på VERA-udfordringerne.