Normalt er det sorte limosiner, der fylder op foran EU-hovedkvarteret i Bruxelles, men mandag var der også blå og grønne traktorer i rækken af køretøjer.

 Og traktorerne holdt tæt. Ifølge Ritzau mødte 2.500 landmænd op med 1000 traktorer for at blokere et område i protest mod mælkepriserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er EMB, forbundet af europæiske mælkeproducenter, der har arrangeret demonstrationen.

Mælkeproducenter giver op

"I alt for lang tid har mælkepriserne ikke engang dækket omkostningerne ved produktionen. Tusindvis af mælkeproducenter har allerede givet op", skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Ifølge Landbrug & Fødevarer var der ikke danske landmænd med i protesten, men 15-årige David Murkovic havde kørt i 16 timer fra Kroatien med sin far og farfar.

- Jeg er med, fordi det er min fremtid, det drejer sig om. Hvis vi ikke gør noget nu, så er der ikke noget tilbage til mig, når jeg skal overtage, sagde den unge kroat.

Et europæisk problem

43-årige Hubert Maier var kommet fra Sydtyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det her er ikke et tysk eller fransk problem. Det er et europæisk problem. Og derfor står vi sammen i dag, sagde Hubert Maier.

Det er hverken første eller sidste gang, Hubert Maier er med til en demonstration mod dalende mælkepriser. Halmballeafbrænding kan også komme på tale Det er ikke første gang, den tyske landmand er med til en demonstration mod de dalende mælkepriser.

- Vi bliver nødt til at gøre politikerne opmærksomme på vores problem igen og igen, så de ikke glemmer os«, sagde Hubert Maier ifølge Ritzau.