Abonnementsartikel

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) overtog forslaget om andelsselskabs-beskatning fra sin forgænger. Han fremsatte det og var med til at pille det af igen.

Fredag den 16. november vil - af nogle - blive husket som dagen, hvor regeringen bebudede en ny beskatning af andelsselskaber, hvor der udbrød intens debat om det pludseligt fremsatte lovforslag, og hvor samme forslag var pillet af Folketingets bord, inden dagen var omme.

Dagbladet BT har spurgt Holger K. Nielsen (SF), hvad der skete i fredags.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begrænset udbytte

- Det ved jeg ikke. Det var begrænset, hvor mange penge, vi fik ind på det. Da vi så fandt en alternativ finansiering, trak vi forslaget, siger skatteministeren til BT.

Han tilføjer dog, at han havde sagt god for forslaget om andelsbeskatning, som han fremlagde fredag formiddag, fastholdt meningen med henover dagen, indtil det var økonomiminister Margrethe Vestager (Rad.) der trak forslaget sidst på fredagen.

Fandt pengene

- Vi sad i møde fredag aften og blev enige om det. Vi syntes ikke "støjen" stod mål med de 40 millioner kroner. Da vi så kunne finde pengene på en anden måde, gjorde vi det. Det har jeg det fint nok med. Det var ikke et forslag, jeg sådan havde store følelser i. Det var udelukkende for at finde penge, siger Holger K. Nielsen.

Han medgiver, at det var et uskønt forløb.

Holger K. Nielsen siger, at beslutningen om at fjerne lovforslaget blev truffet i fællesskab med finans- og økonomiministeren.