Abonnementsartikel

Det kræver en målrettet indsats at få flere elever til at arbejde i maskinhandlerne. Det er lykkedes for HK Privat og Dansk Maskinhandlerforening.

Samfundet kører ikke i samme gear som for få år siden. Alligevel kommer eleverne ikke springende af sig selv og søger en uddannelse inden for maskinhandlerne.

Det er erfaringen fra Dansk Maskinhandlerforening, som imidlertid har fået løftet antallet af elever med 60 procent. Det er lykkedes ved hjælp af en kampagne i samarbejde med HK Privat. For at tiltrække flere elever og for at få arbejdsgiverne til at beskæftige flere af dem har HK Privat og Dansk Maskinhandlerforening et fællesudvalg, der har lavet en bred vifte af tiltag formet som en kampagne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra 27 til 41

- Vores medlemmer bør have øjnene mere op for, at de hele tiden er nødt til at gøre noget for at have dygtige, faglærte medarbejdere, konstaterer Michael Husfeldt, branchedirektør i Dansk Maskinhandlerforening.

I 2011 var 27 elever beskæftiget inden for maskinhandlerne. Året efter er antallet 41 eller en stigning på 60 procent.

Unge tænker anderledes

Hjallerup Maskinforretning er en af de virksomheder, der har taget en elev. Det er der flere årsager til, siger HR-ansvarlig Alice Bøcker.

- Vi kan selv forme de medarbejdere, vi skal have i fremtiden. Desuden finder vi det vigtigt at have en aldersspredning blandt vores medarbejdere, og unge tænker anderledes end de lidt ældre, konstaterer Alice Bøcker.

Hun peger desuden på, at det er godt for de øvrige faglige medarbejdere i virksomheden at lære fra sig til de kommende generationer. Læreforholdet følger de elevplaner, som eleverne har med sig fra handelsskolerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tingene kan skifte

- Det er vigtigt, at vi følger dem og løbende sammen med eleven tjekker op på, at det hele foregår som forventet, siger hun. For Alice Bøcker er det også klart, at der kommer en tid, hvor det måske ikke er så nemt at tiltrække fremtidens faglærte arbejdskraft.

- Så vil vi gerne være kendt for et være en god arbejdsplads, fastslår hun.