Er traktoren helt ny og forberedt til autostyring? Eller er det en ældre sag fra en tid, hvor autostyring slet ikke var lanceret? Eller har du en mejetærsker, hvor du hellere vil holde øje med skærebordet end at holde øje med, om du kører lige?

Det er lige meget, for Thorsen-Teknik har GPS-baserede RTK-løsninger fra Topcon, der kan monteres på alle typer selvkørende maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvadenten de monteres på forberedte maskiner eller bygges sammen med rattet, er der tale om løsninger, som kan bruges til mange ting udover at køre præcist, forklarer Torben Thorsen, indehaver af Thorsen-Teknik.

Den avancerede Topcon 350 konsol kan nemlig bruges til det hele - og den arbejder sammen med RTK-signaler fra såvel mobilnettet som basestationer.

Thorsen-Teknik er med på Agromek, hvor man kan høre mere om de mange løsninger.

- Vi oplever stigende interesse for RTK-autostyring, og mange vil gerne kunne anvende det til mere end blot at køre parallelt, siger Torben Thorsen, som nævner, at det eksempelvis er nemt at lave positionsbestemt tildeling af planteværn og flydende gødning med en RTK-løsning. Topcon 350 konsollen kan automatisk lave sektionsafblænding af en sprøjte med elektrisk betjente ventiler.

- Så er der ikke meget overlapning i kiler, når man sprøjter eller udbringer flydende gødning, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tildeling af kalk kan ske ud fra markkort, der er baseret på jordprøver. Man sætter blot et USB-stik med markkortene i konsollen, og så styrer systemet automatisk tildelingen af kalk.