Hvordan klarer jeg et tv-interview, hvad kan de sociale medier som Twitter og Facebook bruges til, og hvordan undgår jeg stress?

Det er nogle af de knap så plantefaglige indlæg, der også findes på plantekongressen i Herning den 15. og 16. januar, hvor cirka 2000 fagfolk fra både landbrug, videnscenter og universiteter mødes for at udveksle viden og erfaringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bælter og biogas

Deltagerne kan – blandt meget, meget andet – høre nyt fra planteværnsforsøgene i 2012, økonomi i biogas, fordelene ved bæltetraktorer, randzoner, vandløb og den bedste og billigste foderforsyning. Alt sammen noget, der – forhåbentlig – kan give bedre forhold i fremtiden.

Fremtiden får også sit helt eget programpunkt om tirsdagen, når den nye formand for Landbrug & Fødevarer – Martin Merrild – sammen med miljøminister Ida Auken (SF) kommer med sit bud på, hvordan fremtiden ser ud i 2023.

Forbillede og gode historier

En fremtid, hvor landbruget – ifølge plantekongressens oplæg – jævnligt optræder i medierne med gode historier, er et erhverv, som tjener som forbillede for andre erhverv, hvor danskerne er stolte af deres fødevareproduktion, og hvor kampene mellem politikere og landbrugserhvervet er fortid.

Miljøminister Ida Auken skal tale om ”De tre vigtigste ting, vi har gjort i 2013-2023 for at give landbruget gode produktionsforhold”, mens L&F-formand Martin Merrild skal tale ud fra ”De tre vigtigste ting, vi har gjort i 2013-2023 for at fremme naturen og miljøet”. Bagefter er der debat.

Natur- og landbrugskommission

Foruden de mange faglige indlæg på den to dage lange kongres, vil blandt andre Jørn Jespersen, formand i Natur- og Landbrugskommissionen, deltage i kongressen. Det vil blandt andre økonomiprofessor Torben M. Andersen også.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets Grønne Landmand

Under kongressen vil Årets Grønne Landmand blive kåret. Det er en landmand, der er innovativ og dygtig, og som har fokus på både økonomi og miljø. Kandidater efterlyses.

Tilmeldingen til plantekongressen i januar er netop åbnet.