Herningvirksomheden ONJ Tractors kommer til Agromek med ny minilæsser med variabel sporvidde.

Enhver vægtløfter ved, at man står bedre fast med let spredte ben - så man bedre kan klare vægten. Det er også princippet i en ny, kompakt minilæsser, som Herning-virksomheden ONJ Tractors bringer med til Agromek 2012 i hjembyen.

Det er nærmere bestemt den tyske minilæsser Ostler K3, som er produceret hos Richard Ostler Maschinenbau i Rieden i Tyskland. Nyheden har en 50-hestes Perkins dieselmotor - og dertil fleksibel, manøvredygtig og med minimal vedligeholdelse.

Et kendt problem på kompakte minilæssere er ofte maskinens stabilitet, når der skal løftes i højden, og netop det problem har Ostler løst på en utraditionel facon. De forreste hjul kan ganske enkelt skydes ud til siden, så den får større sporvidde og bliver 187 centimeter bred. Ganske ligesom når en vægtløfter spreder benene. Det er endda et kunststykke, den kan foretage under kørslen, så den tilsvarende kan samle hjulene, hvis den skal køre igennem snævre passager.

Resultatet er, at Ostler K3 minilæsseren kan løfte op til 1.600 kg op i en højde på 3,3 meter uden at stå og svaje.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ostler, som har konstrueret teleskoplæsseren, har skabt den til brug i både industri, landbrug, varehuse, skov, byggeri, park og anlæg.