- Man kan spare rigtig mange penge ved at forbedre grovfoderudnyttelsen i besætningen, og derfor starter jeg altid med at undersøge temperaturen i ensilagen og vurdere dens kvalitet. Det gør jeg for at få etableret et udgangspunkt for foderforsyningen i besætningen.

Sådan indleder Henrik Hansen fra Lallemand Nordic altid sine besætningsbesøg, hvor målet er at hjælpe landmanden, men også at undersøge, om Lallemand Nordics gær, Levucell SC, kan være til gavn i besætningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis pH i vommen er for lav, kan det medføre forringet foderudnyttelse og øget risiko for sygdom hos dyrene, men det er vanskeligt at måle pH i vommen, og derfor bruger Henrik Hansen en række indikatorer på, hvordan vomsundheden ser ud i besætningen.

Evnen til at omsætte fibre i vommen kan man få et indtryk af ved at undersøge gødningen, og her er det vigtigt at få samlet en gødningsprøve, som er repræsentativ for hele besætningen.

Læs mere om muligheden for at forbedre fiberomsætningen og indikatorerne på en lav pH i vommen i næste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 16. november. Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.