Flexible Green Feeding foderbord er navnet på det nye forværk fra Cow-Welfare A/S, og det er udviklet med henblik på at give koen nogle mere naturlige ædeforhold.

- Vi er inspirerede af, hvordan koen går og æder på marken. Her samler koen en række bidder, mens den bevæger sig fremad, og når den har samlet tilstrækkeligt sammen, stopper den, hæver hovedet og tygger, inden den synker og starter forfra. Vores nye forværk er fleksibelt og åben for oven, så koen kan læne sig frem, hvilket netop giver koen mulighed for at få den naturlige, stående ædeposition, forklarer Tommy Wollesen, direktør for Cow-Welfare A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mælkeproducent Tom Scholtens ved Skærbæk i Sønderjylland har netop bygget en ny stald i år, hvor der kun blev opsat et nakkerør ved foderbordet.

- Jeg har i første omgang fået udskiftet en fjerdedel af nakkerørene med forværket, men resten bliver skiftet her i løbet af de kommende par uger. Jeg er bestemt tilfreds med, hvad jeg har set ind til nu, og køerne er mere rolige, når de æder, for før var der for meget konkurrence om foderet, fortæller Tom Scholtens.

Læs mere om det nye forværk i næste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 16. november. Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.