Abonnementsartikel

Lørdag var flere end 100 4H´ere samlet på i Ribe til foreningens Landsmøde, hvor der blev diskuteret strukturændringer.

Mange høringssvar til et oplæg fra 4H's landsledelse til en ny struktur, fik ledelsen til at trække forslaget som et forslag, der skulle besluttes til blot at være et debatpunkt på det netop overståede landsmøde.

- Vi havde forud for mødet ændret forslaget fra et beslutningsforslag til et debatpunkt. I tiden fra vi fremlagde forslaget og til nu, har vi fået mange høringssvar ind ude fra klubberne og regionerne. Vi er utrolig glade for den massive tilbagemelding der er kommet, og som vi har lyttet til. Vores opgave er nu at skabe klarhed og få kommunikeret rigtigt ud, hvad det er den nye struktur kommer til at betyde, derfor ville vi gerne give det mere tid til at få diskuteret ned i detaljen. Alle i 4H er klar over, at der skal ske noget, hvilket vi også fik bekræftet i dag, hvor vi fik en rigtig god debat om processen. Vi i ledelsen er nu klar til at tage på landsturne, for at snakke med regionerne om, hvordan vi kan strikke det endelige forslag sammen, som vi har sat til afstemning på et ekstraordinært landsmøde den 2. februar, fortæller Rikke Boss, formand i 4H.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun mener, at strukturændringerne skal sikre, at 4H i fremtiden kan bevare de lokale konsulenter, der hvor de sidder i dag ude i landet. Deres primære opgaver vil fortsat være, at hjælpe de lokale klubber og holde gang i de regionale aktiviteter. Efter bortfald af Landdistriktsmidlerne har det givet 4H nogle økonomiske udfordringer i nogle dele af landet, som man vil løse ved en strukturændring.

To nye i ledelsen

På Landsmødet var der samtidig valg til landsledelsen, og her blev Hans Kristian Madsen fra 4H Syd genvalgt. Marieke Von Straaten og Henrik Dalum er de to nye ansigter i 4H’s Landsledelse. Henrik Dalum er kendt fra LandboUngdoms ledelse, hvor han stopper til april, og han vil derefter lægge alle kræfter i 4H arbejdet. Marieke Von Straaten er 27 år og fra Aarhus, hvor hun læser til lærer.

Umiddelbart efter mødet konstituerede ledelsen sig, så den nuværende ledelse i 4H består af: Rikke Boss, formand. Carsten Kronborg Andersen (genvalgt næstformand),Hans Kristi-an Madsen, Kristina Vanggaard Brødbæk, Tina Lis Lauridsen, Marieke Von Straaten, Henrik Dalum og Amalie Berg (Ungerepræsentant).