Dimsen hedder Diims - en lille sporingsenhed, som på kort tid kan lokalisere alt lige fra stjålne cykler til biler og traktorer.

Er din traktor blevet borte? Eller er din søns scooter blevet stjålet? Så skulle du have haft en Diims - en lille elektronisk dims, som nemt kan skjules på køretøjet. Den lille enhed kan spores overalt i Danmark via Post Danmarks antennesystem og gør dermed genfinding af stjålne sager enkel og billig.

Det er den danske virksomhed Commotive, der står bag den patenterede opfindelse kaldet Diims, som spås at blive en udbredt sporingsløsning inden for bygge- og maskinbranchen. P.J. Skovværktøj har Diims med til Agromek, hvor den er blevet tildelt to stjerner.

Den lille Diims, der måler fire centimeter i diameter og er ti millimeter tyk, udsender et elektronisk radiosignal, der kan opfanges af et fintmasket netværk af scannere og modtagestationer installeret i Post Danmarks postbiler og postbygninger. Postbilerne opererer jo overalt i landet, og den bortkomne maskine skal blot befinde sig inden for 10-200 meter af antennenetværket - f.eks. en postbil - for at blive registreret. Herefter kan ejeren se registreringen via sin personlige adgang til Diims’ onlinesystem eller den tilhørende app. Altså ikke et realtid sporingssystem, der løbende fortæller, hvor ejendelen befinder sig, men blot den senest kendte position.

- Diims er en ny og billig metode til genfinding af forsvundet eller stjålet udstyr. Teknologien er simpel og effektiv og nem at skjule, siger Nicolai Lind Jørgensen, salgschef for Diims-konceptet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Pris 399 kroner

En tilfreds Diims-bruger er Rasmus Bergholt, der tidligere på året fik stjålet sin bil. Han havde blot to uger forinden monteret en Diims i bilen og kunne derfor følge sporet på bilen via Diims’ onlinesystem.

- Jeg var meget positivt overrasket over, hvor præcis en adresse, Diims-systemet kunne oplyse mig. Sammen med politiet kørte jeg direkte hen til det sted, hvor bilen stod parkeret, siger Rasmus Bergholt.

Flere organisationer og virksomheder er allerede i gang med at anvende Diims, ligesom både politiet og forsikringsbranchen viser interesse for produktet, der kan bruges til alt muligt såsom cykler, biler, scootere, motorcykler, landbrugsmaskiner, skov- og parkmaskiner og bådudstyr.

Dimsens pris? 399 kroner - plus et abonnement på sporing til otte kroner om måneden.