Abonnementsartikel

3F stævner nu vikarbureauet AndreasAgro ApS, som følge af sag med to landbrugsmedhjælpere fra Ungarn

Godt 12 kroner i timen. Det har to landbrugsmedhjælpere fra Ungarn fået i løn for at passe køer på en gård ved Hjørring. Det skriver 3F på deres hjemmeside.

Derudover har østarbejderne fået en såkaldt rejsegodtgørelse af det danske vikarbureau AndreasAgro ApS. Det betyder, at østarbejderne ifølge deres lønsedler hver har fået godt 34 kroner i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3F's Grønne Gruppe har nu stævnet vikarbureauet AndreasAgro ApS ved Københavns Byret med krav om en efterbetaling på tilsammen godt 187.000 kroner til de to 3F'ere.

- Vores medlemmer har været udsat for noget, der for mig ligner tvangsarbejde. Det er noget af det værste, jeg har set. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at vores medlemmer får en godtgørelse, siger Morten Fischer-Nielsen, forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F til 3F. 

Ikke råd til hjemrejse

36-årige Jószef Böröcz og hans hustru, Valéria Anita Brajnovics, begyndte at arbejde for AndreasAgro ApS midt i marts 2012.  Ikke alle forhold i Danmark var som vikarbureauet havde stillet dem i udsigt. 

- Det var meget hårdt arbejde. Det havde været en succes, hvis AndreasAgro havde betalt mere i løn. Det var svært at få det til at hænge sammen, siger Jószef Böröcz.

Ungarerne stoppede med at arbejde for vikarbureauet den 22. juni 2012, efter at en landsmand havde fortalt dem, at de blev groft underbetalt. De havde ingen penge at komme hjem for, så en bekendt måtte køre dem til Ungarn i bil.