Hvis antallet af deltagere i et temamøde hos LandboNord kan tages som et udtryk for interesse for landmandsfaget, så tyder det på, at mange unge går med en drøm om at blive landmand. Næsten 90 unge kom til LandboNord for at høre om, hvilke muligheder der er for at etablere sig i et svært marked. 

   - At der kom så mange, er et bevis for, at der er mange der virkelig gerne vil etablere sig som selvstændig landmand. Men det er også et udtryk for at mange ikke helt ved, hvordan de skal komme i gang, siger chefkonsulent Torsten Gruhn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

   Især økonomien er vigtig - og Thomas Krogholm fra Jyske Bank gav deltagerne et bud på mulighederne for etablering. Han fortalte blandt andet, at der faktisk er gode muligheder for at etablere sig, fordi priser på ejendomme generelt er lave lige nu.

   Ellers kom de unge landbointeresserede omkring mange emner. De fik under en workshop styret af ejendomskonsulent Lone Raunbak testet deres paratviden omkring handelsprocessen. Natur- og miljøkonsulent Mikael Pedersen holdt et indlæg om miljøhensyn og vigtigheden af at tage en miljørådgiver med på råd, når man overvejer køb af en ejendom. Og driftsøkonomikonsulenterne Niels Reinhard Jensen og Morten Elkjær fulgte trop med fokus på mulighederne for finansiering, og om hvordan man lægger et budget.