Flere og flere økologiske landmænd forarbejder egne råvarer hjemme på bedriften, inden de sendes ud til kunderne. På den måde får landmanden selv bedre hånd i hanke med kvalitet og produktudvikling og ikke mindst en større andel af fortjenesten. Flere går med overvejelser om at gøre det samme, og derfor holder Økologisk Landsforening om kort tid en temadag på Gl. Estrup nær Auning.

- Førhen var det normalt, at man lavede sin egen forarbejdning af råvarerne på gården. Vi vil gerne medvirke til at genoplive den tradition, fordi vi ved, at forbrugerne interesserer sig for lokale fødevarer og for økologi. Det er derfor naturligt, at vi holder arrangementet på Gl. Estrup, der som landbrugsmuseum slår bro mellem fortid og nutid, siger Henriette Winther, fødevarerådgiver i Økologisk Landsforening. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

På temadagen vil deltagerne kunne møde landmænd, der allerede er sprunget ud som forarbejdere, repræsentanter fra detailledet, bankverdenen og fødevaremyndighederne. Blandt oplægsholderne er blandt andre Jørgen Bonde, økologisk landmand og indehaver af Skærtoft Mølle, Karsten Borritsholt, varechef for kød i Irma, Peter Sigaard, Fødevarestyrelsen, Ole Andersen, erhvervsrådgiver i Merkur Bank og Henriette Winther, fødevarerådgiver.

Undervejs vil deltagerne blive involveret i et såkaldt "Springboard" - en fiktiv bestyrelse, der behandler og videreudvikler en konkret forretningsidé fra en af deltagerne på temadagen.

Temadagen foregår fredag 16. november på Gl. Estrup Landbrugsmuseum.