Abonnementsartikel

HCP Nordic leverer hvert år cirka 1.000 selvkørende maskiner til kunder i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Fælles for disse maskiner er, at de klargøres hos HCP i Krogager.

I 2002 godkendte bestyrelsen bag HCP en nordisk strategi, som skulle løfte HCP fra dansk importør og til en betydelig aktør på det nordiske maskinmarked.

Til at gennemføre opgaven havde bestyrelsen året forinden ansat Jens Chr. Hundahl som administrerende direktør for HCP.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- HCP havde da haft importen af Deutz-Fahr i fire år, og allerede i 2002 overtog vi importen af Deutz-Fahr til Norge. I dag har vi importen af alle produkter fra Deutz-Fahr til både Norge og Danmark. Sideløbende har vi udviklet en nordisk platform for Zetor, som vi har importen af til både Danmark, Norge, Sverige og Finland. Vi har også importen af de israelske fuldfoderblandere, RMH, samt Trac-Lift frontlæssere til de fire lande, forklarer Jens Chr. Hundahl.

Derudover har HCP Nordic også importen af en række maskiner til den professionelle grønne sektor. Maskinerne klargøres og tilpasses kundernes ønsker i Kroager, og sælges gennem forhandlere i de fire lande.

Omsætningsrekord

I 2011 havde HCP Nordic rekordomsætning på 343 millioner kroner. Norge tegnede sig alene for cirka halvdelen af omsætningen.

- En stor omsætning gør det ikke alene, men omsætningen betyder, at vi kan dele de faste omkostninger ud på nogle flere enheder. Det gør os konkurrencedygtige, og i stand til at tilbyde kunder maskiner på attraktive vilkår, siger direktøren og fortsætter:

- Vi sælger 800 - 1.000 selvkørende maskiner om året, og vi monterer omkring 300 frontlæsser. Det giver ekspertise, og vores samarbejdspartnere roser ofte medarbejderne her i Kroager for deres perfektionisme og klargøring af maskinerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere plads i nye bygninger

Indtil sidste år bestod bygningsmassen hos HCP af en række ældre og usammenhængende bygninger. Mange af disse bygninger blev i 2011 fjernet og erstattet af et nybyggeri, som samler klargøringscentret og reservedelslageret i en overbygget enhed på 7.000 kvadratmeter. På lageret ligger der cirka 50.000 forskellige varenumre, som der dagligt plukkes af og sendes til kunder med enten bil eller fly.

- Vi dækker et stort geografisk område, hvor der tales fire forskellige sprog og arbejdes med fire forskellige valutaer. Sammenholdt med at Norge ikke er medlem af EU, giver det visse udfordringer. Men udfordringerne bliver løst, og det lægges der mærke til. I foråret fik HCP Nordic ErhvervsFremmeprisen i Billund Kommune. I begrundelsen for tildelingen stod der blandt andet, at det var modet til fra en landdistriktsadresse at investere og udvikle virksomheden uden for landets grænser. Det er en pris, som vi er virkelig stolte af, siger Jens Chr. Hundahl.