Abonnementsartikel

Den italienske producent lancerede Same Virtus i forbindelse med producentens 70 års jubilæum.

Den italienske traktorproducent Same benyttede firmaets 70 års jubilæum for nylig til at lancere en regulær og vigtig traktor-nyhed, nærmere bestemt en serie Giugiaro-designede traktorer i mellemstørrelsen under navnet Virtus. Serien kommer med ydelser fra 95 til 122 heste, alle trin 3b motorer fra Deutz-Fahr.

Same har store ambitioner for nyheden og har op til lanceringen bekendtgjort, at det er mere end en ny traktor. Virtus skal nemlig være med til at vinde markedsandele tilbage, ligesom man med modellen vil differentiere Same mere fra resten af Same Deutz-Fahr paletten. Modellen kommer til at udfylde et hul i midten af programmet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Same Deutz-Fahr indledte den fælles platformstrategi i 2004, og det var som om, Same mistede identitet i den nye kurs, og det skal Same Virtus være med til at rette op på.

Designeren bag den nye Virtus er det legendariske italienske designhus Giugiaro, som også har tegnet biler for bl.a. VW og Alfa Romeo.

Motorerne i de tre modeller, Virtus 100, Virtus 110 og Virtus 120, er alle 3,6 liters firecylindrede dieselmotorer fra Deutz-Fahr, hvilket også er ensbetydende med recirkulation af udstødningsgassen og partikelkatalysator.

Same Virtus kommer først i handlen næste år.