Sydvestjysk Landboforening havde inviteret til debatmøde, og der var fuld gang i deabtten. Især forholdet til Bæredygtigt Landbrug var et varmt emne. Det skriver magasinet Grobund.

Bjarne Andersen fra Gredstedbro spurgte:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvordan får vi alle til at trække i næsten samme retning, så vi opnår stor, bred indflydelse? Hvordan undgår vi, at Bæredygtigt Landbrug går ud og laver lydighedsnægtelse, som nærmest kan være ødelæggende for et godt samarbejde?

- Bæredygtigt Landbrug er ikke fjenden, slog administrerende direktør, Søren Gade, fast.

- Lige som os brænder de for erhvervet, og vi har samme mål. Vi er ikke enige om midlerne, for i Landbrug & Fødevarer er holdningen, at vi skal overholde landets love. Ellers får vi ganske enkelt ikke taletid i klassen, sagde han ifølge Grobund.

Skal være i dialog

Henrik Frandsen afviser at kritisere de metoder, Bæredygtigt Landbrug har valgt.

- Det vil jeg ikke bruge krudt på. Det vigtige er, at vi trækker på samme hammel, sagde han ifølge Grobund og slog fast, at man som interesseorganisation skal være i dialog med erhvervets minister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis vi ikke er i dialog, så bliver der lavet et veterinærforlig, og næste generation af vandplanerne bliver udformet, uden at vi får indflydelse på det. Er det, hvad vi vil? At overlade scenen til Naturfredningsforeningen og andre, mens vi bare ser til?