Fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil onsdag den 31. oktober komme til Horsens for at møde de østjyske landmænd.

Mødet er kommet i stand på baggrund af den seneste tids voldsomme debat vedrørende de omstridte randzoner, som et samlet landbrugserhverv har vendt sig imod. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi vil gerne høre, hvad ministeren har at sige til randzonerne og den måde, de skal føres ud i livet på. Specielt efter at regeringens Natur- og Landbrugskommission har påpeget, at der er fornuft i mere målrettede indsatser de steder, hvor der er en reel og målbar effekt, siger Finn Pedersen, formand for Østjysk Landboforening.

- Drænvandsprøver viser, at kvælstofudvaskningen er lavere end forventet og lavere end det niveau, regeringens vandplaner og tager afsæt i. Med den viden er der overhovedet ingen fornuft i de regler og begrænsninger, landmændene udsættes for i øjeblikket, og det vil vi gerne drøfte med ministerens og høre hendes udlægning af, siger Finn Pedersen.

Hvordan ser fremtiden ud?

Der er lagt op til en levende debat, hvor der bliver mulighed for at drøfte landmændenes aktuelle udfordringer og få en god dialog med ministeren.

- Vi opfordrer så mange som muligt til at komme og få svar på deres spørgsmål. Ikke kun om randzonerne, men også om hvordan fødevareministeren ser fremtiden for erhvervet, lyder opfordringen.

- Vi er jo i en situation, hvor unge landmænd ikke ved, om de kan tro på en fremtid i landbrugserhvervet, så det er helt afgørende, hvilke visioner ministeren har for udviklingen af dansk landbrug, påpeger de tre formænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mødet finder sted i LandbrugetsHus fra klokken 19.00 og er arrangeret af de tre landboforeninger bag LRØ, Landboforeningen Odder-Skanderborg, Vejle-Fredericia Landboforening og Østjysk Landboforening.