Abonnementsartikel

Forskning i økologi er godt, men der skal også være midler til forskning i fødevareområdet generelt, siger Mette Gjerskov til utilfredse økologer.

Økologiforskningen er ikke en isoleret ø uden broer til fastlandet. Den hænger derimod sammen med resten af forskningen inden for fødevareområdet, og derfor skal man ikke stirre sig blind på antallet af millioner, som specifikt bliver afsat til økologiforskningen, når forhandlingerne om den strategiske forskningsreserve bliver afsluttet.

Det er budskabet fra fødevareminister Mette Gjerskov (S), efter hun onsdag talte til årsmødet i økologisektionen i Landbrug & Fødevarer. Her var et af de gennemgående temaer netop forskningen inden for det økologiske område, som ifølge erhvervsorganisationen er under hårdt pres. Det skriver altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man må ikke glemme, at økologien også møder fremme ved alle mulige andre forskningsmidler end netop dem, der specifikt er øremærket området. Her tænker jeg både på de strategiske forskningsmidler, men også midlerne inden for grundforskningen, siger ministeren ifølge altinget.dk.