Abonnementsartikel

Et østjysk gods vasker maskinparken hver fredag og sparer masser af tid med den rette sæbe

I de seneste fire år har Brian Pedersen, der er driftsleder på et østjysk gods, brugt sæbe af mærket Transnet, som firmaet Øster Gesten Special, for nylig er blevet dansk importør af.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På et tidspunkt skiftede godset ganske vist sæbemærke, men det var en beslutning, som hurtigt blev fortrudt.

Den anden sæbe var ikke nær så effektiv. Forskellen er, at den her sæbe bare opløser skidtet, så det er meget nemt at skylle af helt uden brug af børste. Det er lige før, at regnvejr kan være nok, siger Brian Pedersen.

Han tilføjer, at lakken bliver mere glansfuld, og dækkene bliver skinnende sorte efter en vask med Trasnet-sæben.

- Når maskinerne er rene, binder skidtet ikke så let på lakken, siger han.

- Vi vasker alle maskiner hver fredag, og vi kan godt lide, at det hele ser fornuftigt ud til weekenden, tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At der virkelig er tale om en effektiv sæbe, viser tidsforbruget til vask af en af godsets maskiner.

- Vi har eksempelvis en teleskoplæsser, som vi før brugte tre kvarter på at vaske. Den klarer vi nu på 10-15 minutter, fortæller Brian Pedersen.

Godsets maskiner og redskaber - blandt andet tre-fire traktorer og firmabiler - oversprøjtes med sæbe og koldt vand fra en højtryksrenser.

- Vi har et doseringsanlæg, som automatisk iblander fire-fem procent sæbe, fortæller Brian Pedersen. Og derefter er det blot at skylle efter med koldt vand.

- Vi har varmt vand, men det er der ikke brug for, og vi bruger normalt ikke børster - kun en sjælden gang til vinduerne, når de er meget beskidte, siger Brian Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vil sige, at det er forholdsvis begrænsede mængder sæbe, der skal anvendes. Brian Pedersen fortæller, at en dunk med 70 kg rækker til cirka et års forbrug på godset, som har 500 hektar med planteavl.