Sidste år besøgte Hyologisk den franske svineproducent Vincent Gregoire i forbindelse med SPACE messen.

Under dette års messe var vi igen forbi for at se, hvordan det står til på den familiedrevne besætning, der er beliggende tæt på byen Rennes i det nordvestlige Frankrig. Vincent Gregoire er på fjerde år manager på gården, der ejes af hans forældre, og både hans kone og hans far hjælper til med driften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Besætningen er på 180 søer, og der drives 70 hektar.

Højkvalitetsprodukter og forbedret velfærd

Sidst Hyologisk var på besøg, var der snak om at reducere soantallet for at muliggøre ombygning til 2013 kravene. Det er der stadigvæk, og det er planen, at besætningen skal reduceres til 140 søer. Både på grund af de nye regler - men også af miljøhensyn.

- Vi har brug for 140 hektar for at kunne afsætte alt vores gylle, og hele området omkring os er ved at blive indhentet af byen. Derfor skal vi snart til at køre op imod 30 - 40 kilometer for at komme ud til markerne, og det vil vi gerne undgå, siger han.

Noget nyt er, at Vincent Gregoire i stedet for blot at reducere soantallet samtidig vil lægge sin produktion om, så han kan komme til at levere højkvalitets svinekød med en højere velfærd, så han forhåbentligt kan få et tillæg på afregningen. Ved at reducere soantallet vil der på sigt blive produceret 3.000 slagtesvin årligt, mod de nuværende 4.000.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 5. oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.