Abonnementsartikel

Med en investering på omkring 300 millioner dollar er byggeriet af den nye traktorfabrik i Marktoberdorf den største enkeltinvestering, som Agco Corporation til dato har foretaget

MASKINBLADET, MARKTOBERDORF. Fendt indvier i dag, fredag den 28. september, en ny fabrik, der fordobler produktionsfaciliteterne i den sydtyske by Marktoberdorf. For at skabe plads til de nye bygninger, som er op til18 meter høje, er der flyttet mere end 80.00 kubikmeter jord, og til byggeriet er der anvendt 20.00 kubikmeter beton og 850 ton stål.

- Indvielsen af verdens mest moderne og produktive traktorfabrik er et historisk øjeblik for Fendt. Vi er stolte over, at Agco har vist os den tillid, at investe penge i en ny fabrik det sydtyske. Byggeriet viser, at der er en unik symbiose mellem Fendt og Agco. Indretningen af fabrikken viser også, at Fendt er åben over for nye teknologier, men understreger samtidig, at vi kender vore rødder, sagde Peter-Josef Paffen, dirktør for Fendt og vicepræsident i Agco, i forbindelse med indvielsen af den nye fabrik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kapacitet på mere end 20.000 traktorer

Med den nye fabrik øger Fendt produktionskapaciteten fra 12.000 traktorer og til over 20.000 traktorer om året. Fendt producerede sidste år 14.897 traktorer, og kapaciteten i den gamle fabrik blev udnyttet til bristepunktet. I år forventes produktionen at runde 17.500 traktorer og i 2013 er den estimerede produktion 18.000 traktorer.

- Flere dele af fabrikken kører i treholdsskift, men her i opstartsfasen har samlebåndet kun kørt i dagtimerne. Det giver en produktionskapacitet op til cirka 15.000 traktorer, og allerede fra næste uge starter vi på at køre toholdsskift ved samlebåndet, siger Sepp Nuscheler, pressechef ved Fendt.

Med udvidelsen af fabrikken bliver der også plads til, at produktionen af trinløse transmissioner øges fra 15.000 enheder til 28.500 enheder. De transmissioner, som Fendt ikke selv anvender, afsættes inden for koncernen til Massey Ferguson, og derudover leverer Fendt også transmissioner til de største moreller af JCB Fstrac