Abonnementsartikel

Det er svært for banker og kreditforeninger at få potentielle købere af landbrug til at tage skridtet og overtage en nødlidende ejendom.

Når antallet af tvangsauktioner i landbruget fortsætter med at stige, er det samtidig fordi banker og kreditforeninger ikke kan få de landmænd, som har egenkapital og gode driftsresultater bag sig, til at overtage de nødlidende ejendomme.

Derimod lurepasser de potentielle købere og satser på, at den nødlidende nabos landbrug bliver endnu billigere, mener flere iagttagere. Det skriver Børsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hos rådgivningscentret LMO i Viborg siger chefkonsulent Torben Wiborg, at bankerne ofte gør meget for at undgå tvangsauktionen, som næsten altid er den værste løsning. Det er dyrt, når tab skal realiseres.

- Jeg synes, at den stigende tendens i antallet af tvangsauktioner viser, at de landmænd, der har mulighed for at købe, og som får et tilbud af banken, ikke altid har lyst til at springe på. Vi ser, at en del mulige købere af nødlidende landbrugsejendomme er tilbageholdende. De vil lige vente og se om prisen kommer længere ned. Det er vel den psykologi, der er i ethvert marked, siger Torben Wiborg til Børsen.