Det møreste, saftigste og mest velsmagende svinekød kommer fra Bornholm. Det blev afgjort ved dysten Nordic Pork Challenge på årets Food Festival

Danish Crowns Bornholmergrisen vandt konkurrencen ved Food Festival over otte andre specialgrise. Dysten stod i disciplinen ’kotelet’ og blev afgjort ved blindsmagning af et kompetent dommerpanel af gourmetkokke og smagskyndige.

- Vi går efter god smag, vellugt og vi kigger på kødets struktur. Vi ser efter, hvor fibrene er markante, begrundede overdommer Francis Cardenau fra le Sommelier sine bedømmelser.

Nordic Food Challenge skal gøre Danmark mere kendt for sin mad.

- Det er den slags sammenligninger, der gør, at Danmark bliver et bedre gourmetsted, siger Francis Cardenau til DR.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ud over svinekød blev også ost og øl testet. 

Thise Mejeri løb med prisen for bedste ost, og bedste øl var Kølsters Højsommer-bryg.