- Inventaret i en slagtesvinestald, især lågerne, skal kunne holde til noget og ikke være noget dallerværk, siger landmand Finn Kristensen, Grindsted.

Den kontante udmelding kommer som svar på spørgsmålet om, hvorfor det er den helt nye produktserie fra AP Company, der er blevet valgt som inventar til den nye 1.100 stiplads store slagtesvinestald. Serien er så ny, at stalden hos Finn Kristensen, der stod færdig i uge 25 i 2012, er den allerførste til at prøve det nye inventar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Paneler frem for planker

Det, der gør det nye inventar særligt stærkt, er til dels, at det er opbygget i paneler, frem for de meget anvendte planker, samt at de er lavet af polyethylen (PE)i stedet for PVC.

- PE er et meget hårdt materiale, og virker næsten så hårdt som beton, fortæller Lars Brunse, salgschef i AP Company.

- Det er ikke noget nyt for os at bruge dette materiale. Vi har i en årrække brugte det til inventar til løsgående søer, men da vi fik flere og flere henvendelser fra folk, der gerne ville have noget stærkere inventar til slagtesvin, besluttede vi os for at udvikle en linje, der kunne bruges til netop det. Dermed har vi nu tre linjer at tilbyde slagtesvineproducenter. Udover den her med PE har vi også en linje med PVC samt en ekstraordinær stærk linje, der består af glasfiber elementer, forklarer han.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 7. september.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.