Da formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede, i formiddags pløjede sin randzone ned i protest mod randzoneloven, der trådte i kraft i lørdags, fik det konsekvenser.

Demonstrationen har bevirket, at miljøminister Ida Auken (SF) har sendt en mail til Flemming Fuglede og direktør for Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen, hvor hun fortæller dem, at de ikke længere er velkomne til vandtopmødet på Fyn i morgen. Det skriver DR Nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ønsker et stærkt landbrug i Danmark. Derfor har jeg inviteret til dialog om fremtidens vandplaner meget tidligt i processen for at sikre, at landmændene føler sig hørt og inddraget. Men dialog forudsætter som minimum, at alle er villige til at overholde spillereglerne - også selvom man ikke er enige i dem, siger Ida Auken til DR Nyheder.

Miljøministeren mener selv, at hun har rakt hånden ud til folkene i Bæredygtigt Landbrug, men føler, at de kvitterer ved at bryde loven.

- Det kan jeg som minister ikke acceptere, og derfor trækker jeg min invitation tilbage, siger hun.

Flemming Fuglede ryster på hovedet over mailen fra miljøministeren.

- Jeg er forundret over, at vi ikke er inviteret med til mødet. Tre gange har vi bedt Ida Auken om beviser for, at vandmiljøloven har den ønskede effekt på miljøet. Det har vi ikke fået, siger han og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor kan jeg kun tro, at hun har trukket invitationen tilbage, fordi hun ikke vil høre sandheden fra dem, der ved noget om det.

Vandtopmødet afholdes på Lykkesholm Slot. Både grønne organisationer, landbrugsorganisationer, vandværksfolk og eksperter er inviteret, men Bæredygtigt Landbrug er altså ikke længere velkomne.