Abonnementsartikel

Bag designet på Case IH's nye LB 4-serie af pressere gemmer der sig flere nyheder, hvor større kapacitet er et af tiltagene.

 

I sæson 2013 er det muligt at få en helt ny Case IH ballepresser. De nye pressere har under det nye design en række forbedringer på kapaciteten – faktisk er der ifølge Case IH op til 20 procent mere kapacitet i de ny pressere i forhold til de tidligere modeller i LB 3-serien.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den høje kapacitetsforøgelse ligger både i en ny pick-up og også i et svinghjul, som er blevet 19 procent større end på de tidligere modeller, og stemplet i ballekammeret kører nu med 48 stempelslag i minuttet.

Pick-up’en er nu på 2,4 meter på samtlige modeller og er udstyret med en ny indføringssnegl for at maksimere afgrødeflowet ind i presseren. Desuden er omdrejningerne på pick-up’en sat op.

Der bliver også præsenteret en ny snitter sammen med presseren, hvor der kan sættes 9 til 29 knive i.

Trods de mange nye tilføjelser i presserne bliver den ikke ret bred til vejtransport. Selv med 600 millimeter hjul er presserne kun knap tre meter brede.

Nyt design gør servicering lettere

De nydesignede plader på LB 4-serien kan let åbnes i hele bredden. Dette gælder både foran og bagpå, og dette betyder, at servicering af den nye presser er let at komme til. Der er desuden blevet plads til 32 garnruller på presseren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som ekstraudstyr tilbyder Case IH som noget nyt et luft-rensesystem ved bindeapparatet, som holder bindeapparatet fri for støv og skidt. Case IH mener dog, at dette ekstraudstyr nok mest bliver efterspurgt i de mere tørre lande, hvor de støvede forhold kan være et problem.

Styring over traktorterminal

Hvis der bliver spændt en Case IH-traktor foran presseren, så er det standardudstyr, at presserne kan kontrolleres fra Case IH-traktorens AFS-terminal over Isobus. Presseren kan også kontrolleres fra andre traktorers Isobus-terminaler.

Fra AFS-skærmen kan chaufføren se, hvordan ballen former sig i ballekammeret ved hjælp af en sensor. Det vil sige, at chaufføren får en besked, hvis der skal trækkes til en af siderne for at lave en pæn, ensartet og solid balle. Dette kan være til stor hjælp under forhold med små skår eller lignende.

Når en presseopgave er afsluttet, kan ballekammerat tømme sig selv, således at balleslisken bag presseren kan klappes op under transport.