Abonnementsartikel

Natur- og Miljøklagenævnet får 56,9 millioner kroner på regeringens finanslovsforslag for 2013. Pengene skal sikre, at nævnet behandler nye klagesager til tiden og medvirke til at få afviklet gamle sager.

Det må højest tage Natur- og Miljøklagenævnet mellem to og 12 måneder at behandle en klagesag alt efter sagens karakter. Det gælder for alle sager, som nævnet har modtaget efter den 1. januar 2011. For at sikre, at nævnet kan overholde tidsfristerne, får det nu ekstra 56,9 millioner på regeringens finanslovsforslag for 2013.

- Det glæder mig, at der nu er skabt ro omkring nævnets økonomi nogle år frem. Borgere og virksomheder kan nu få deres klager behandlet hurtigt og med høj kvalitet. Det sikrer denne økonomiske indsprøjtning. Samtidig er der også sikret ressourcer til at færdigbehandle de gamle sager, som har hobet sig op, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vil kræve betydelige effektiviseringer i Natur- og Miljøklagenævnet, hvis sagsbehandlingstiderne skal overholdes. Det viser en analyse, som er udarbejdet i samarbejde med et eksternt konsulentfirma.

Natur- og Miljøklagenævnet er i gang med en række forbedringer og fornyelser i dets arbejdsgange. Blandt andet skal en digital klageportal lette sagsgangen for klageren. Klageren får også mulighed for samtidig at betale klagesagsgebyret online.

Desuden er Natur- og Miljøklagenævnet ved at omlægge sin sagsbehandling, så den bliver mere fokuseret på de konkrete klagepunkter.

Læs også Henrik Høeghs (V) debatindlæg 'Regeringen forklæder besparelser på Natur- og Miljøklagenævnet.'