- Skær fedt- og sukkerafgiften ud af Finansloven. Alt andet er uansvarligt. Afgifterne koster både job og vækst i Danmarks fødevarevirksomheder. Det har Danmark simpelthen ikke råd til. Afgifterne har bevisligt ingen effekt på sundheden, og rammer i øvrigt socialt skævt. Stort set alle partier har jo sagt, at de vil af med afgifterne. Derfor må vi også forvente, at politikerne er villige til at finde finansieringen til det, siger Søren Gade, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Fedt- og sukkerafgiften koster ifølge Landbrug & Fødevarers analyser samlet et tab på 2400 job, og alene fedtafgiften koster fødevarevirksomhederne mere end 100 millioner kroner i administration.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer anerkender, at regeringen med finanslovsforslaget for 2013 lægger an til en økonomisk ansvarlig kurs for Danmark.

- Danmark er i økonomisk krise og vil være det i flere år fremover, viser vores prognoser. Der er i høj grad behov for et stærkere Danmark. Det er fortsat i høj grad eksporten, der skal trække os ud af krisen. Derfor skal vores eksportvirksomheder have mulighed for at vinde markedsandele på især på de asiatiske markeder. Det kræver, at vækstvilkårene for blandt andet de danske fødevarevirksomheder forbedres – for eksempel ved at undgå særlige danske afgifter og regler, der skader vores konkurrenceevne overfor udlandet, siger Søren Gade.