38 polske 3F'ere risikerer at få krav om erstatning på halsen. Det skyldes, at de har nedlagt arbejdet på grund af lønforholdene hos en af Europas største producenter af juletræer, planteskolen Majland i Midtjylland. Det skriver 3F.

Adskillige af polakkerne blev i juni ansat til 50 eller 60 kroner i timen hos firmaet Helper Z O.O., som leverer arbejdskraft til Majland. Men i juli blev østarbejdernes lønforhold pludselig ændret til en akkordløn på godt tre øre for at plante et juletræ og fire øre for at prikle et juletræ. Ændringen i aflønningen fik de 38 polakker til at stoppe arbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterfølgende meddelte Helper Z O.O.s advokat i et brev til 3F, at han undersøger muligheden for at rejse erstatningskrav mod de polske arbejdere for uberettiget udeblivelse fra arbejdet.

- Vi fastholder, hvad der står i brevet, siger advokat Søren Aagaard fra Advodan i en kort kommentar til Fagbladet 3F.

Venter på krav eller undskyldning

Helper Z O.O.s advokat Søren Aagaard oplyser, at han desuden undersøger muligheden for at rejse erstatningskrav over for polakkerne og 3F for at give 'forkerte oplysninger i pressen.'

Hos Den Grønne Gruppe i 3F siger forhandlingssekretær Morten Fischer-Nielsen:

- Hvis 3F skulle have givet forkerte oplysninger til pressen, beklager vi selvfølgelig dette og afventer advokatens eventuelle erstatningskrav. Hvis advokaten kommer frem til, at vi ikke har givet forkerte oplysninger, ser jeg frem til en undskyldning til vores polske medlemmer og vores lokale afdeling i Billund.