Abonnementsartikel

Bredsgaard A/S i Kjellerup præsenterer sin nyudviklede netnings- og palleterings- juletræsmaskine Tree Tech på Langesømessen

Efter fire års udviklings- og testarbejde er maskinforretningen Bredsgaard A/S i Kjellerup nu klar til den officielle danmarkspremiere på sin automatiske netnings- og palleterings-juletræsmaskine Tree Tech, som er beregnet for montering på en traktor. Premieren finder sted på Langesømessen i kommende uge.

Juletræsmaskinen er udviklet af Bredsgaard A/S?s indehaver, Bent Hansen, der er uddannet landbrugsmaskinmekaniker og har skovmaskiner som et af sine specialer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tree Tech arbejder ikke alene væsentligt hurtigere og mere effektivt end eksisterende juletræsmaskiner. Netnings- og palleteringsprocesserne, som vi begge har fået patent på, foregår også på en meget skånsom måde, fortæller Bent Hansen.

- Desuden er Tree Tech pakke- og netmaskinen i dag den eneste maskine af sin type på markedet, som lever op til samtlige krav, der henholdsvis er nedfældet i EU?s maskindirektiv og stilles af det danske arbejdstilsyn.

- Maskinen udfylder således et stort hul på markedet, og vi har da også allerede på forhånd oplevet meget stor interesse for Tree Tech, siger Bent Hansen, der ser frem til at præsentere maskinen på Langesømessen, hvor Bredsgaard A/S i øvrigt er debutant som udstiller.

Sparer op til 50 procent

Ifølge Bent Hansen sparer juletræsproducenter, der investerer i en TreeTech-pakke og netmaskinen, op til 50 procent af deres omkostninger til høst og transport af juletræerne i forhold til manuel håndtering.

Den nye juletræsmaskine arbejder anderledes end eksisterende pakke- og netmaskiner. Således er det traditionelle kædetræk afløst af et stempel, og der er indbygget et transportbånd, som flytter træet op til pallepakkeren. Denne er med sit trinløse tårn kun 3,10 meter høj i sænket tilstand. Derfor er maskinen godkendt til landevejstransport og kan uden problemer passere under broer og viadukter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om den nye juletræsmaskine er patenteret og præsenteres nu, kan interesserede først få maskinen leveret til juletræssæsonen 2013.

- Vi sender ikke maskinen på markedet, før vi er 100 procent sikre på, at alt ned til mindste detalje fungerer, som det skal. Efter at have lavet prototypen har vi derfor produceret og solgt en 0-serie på i alt fem maskiner, som i sæson 2012 hos fem udvalgte juletræsproducenter bliver gennemtestet og udsat for maksimal belastning. Så er vi sikre på at kunne opfange og få rettet eventuelle børnesygdomme, inden maskinen kommer på markedet, siger Ivan Tang, administrerende direktør hos Bredsgaard A/S.