Abonnementsartikel

Det danske isforbrug er det laveste i Norden. Kolde somre og nye afgifter får skylden for den faldende lyst til is.

Hvis der fandtes et nordisk mesterskab i is-spisning, ville Danmark få vederstyggelige klø. Både svenskerne, nordmændene og finnerne spiser ifølge en ny analyse foretaget af Landbrug & Fødevarer over 10 liter is om året pr. person, hvor en gennemsnitsdansker til sammenligning kun sætter 8,7 liter til livs. Det skriver Landbrug & Fødevarers webmagasin Foodculture.dk.

Af analysen fremgår også, at finnerne er de ukronede konger af is-spisning i både Norden og Europa med et indtag på 12 liter is pr. indbygger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At danskerne ikke kommer i nærheden af vores nordiske naboer, når det handler om at spise is, kan have flere forklaringer, mener Klaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

- Det danske isforbrug har de senere år ligget højt. Siden 2000 er der sket et fald fra 10 liter pr. person til 8,7 liter pr. person i 2011. Faldet kan forklares både ud fra, at der er sket afgiftsforhøjelser og i lyset af en øget sundhedstrend i befolkningen. Samtidig kan finanskrisen have betydning, fordi denne har medført et generelt lavere privatforbrug, siger han til foodculture.dk.