Abonnementsartikel

Ny mineralfabrik vil skabe et reelt alternativ for bedre vilkår på mineralmarkedet

- Det er sundt med konkurrence, og en ny fabrik med egen produktion af mineraler vil være med til at skabe udvikling af produkter og samtidig være grundlaget for at sikre fair priser igennem mere konkurrence på et efterhånden ret indskrænket marked, siger Carsten Lind Pedersen, direktør i Nutrimin A/S.

Nutrimin A/S er en ny mineralfabrik, der sender de første mineraler ud af døren pr. 1. januar 2013.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er som bekendt ikke mange aktører på markedet, når man snakker foderstoffer, og herunder mineralleverandører. Dette var hovedårsagen til, at Nutrimin A/S i sommeren 2011 første gang kom på tale.

Torben Nielsen, medejer og salgsdirektør i Nutrimin A/S, var oprindeligt ham, der kom på ideen - at skabe et alternativ til de to helt store aktører på markedet.

- Jeg havde i mange år arbejdet som selvstændig svinerådgiver, der blandt andet hjalp landmanden med at indkøbe foder og mineraler. Det var der nemlig en forretning i dengang, der var flere om buddet, og hvor det kunne svare sig at handle om priserne. Men da den ene efter den anden faldt fra, forsvandt samtidig konkurrencen om priserne, som efterhånden lagde sig på samme, lidt høje, niveau, forklarer Torben Nielsen, og fortsætter:

- Jeg fik mindre og mindre at lave, da det ikke længere var aktuelt for landmanden at få lavet de gode indkøb, eftersom prisen de to store steder var på samme niveau. Derfor fik jeg ideen med at starte et nyt firma, der kunne skabe lidt mere konkurrence, og altså også nogle mere fair priser, siger han.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 3. august.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.