Lørdag den 1. september præsenterer LandboNord den første udgave af Store Dyredag, der er et nyt initiativ. Arrangementet foregår på Dyrskuepladsen i Hjørring.

Ideen til dagen er opstået ud fra en tanke om at skabe en begivenhed, der er målrettet deltids- og fritidslandmænd og andre, som har interesse for dyr og aktiviteter i det åbne land eller i skoven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Store Dyredag kan alle udstille dyr inden for kategorierne: Heste, kødkvæg, får, geder, hunde, kaniner og andre mindre husdyr.

- Noget af det, der adskiller Store Dyredag fra et traditionelt dyrskue, er, at vi ikke stiller krav til afstamning og racerenhed hos dyrene, fortæller formand for Store Dyredag, Jørgen Larsen.

Brugtmarked og blues

Udover udstillingen af dyr og de mange faglige stande vil der være et stort brugtmarked for maskiner, redskaber og andet tilbehør til landbruget.

- Der bliver rig mulighed for at gøre en god handel på Store Dyredag, og vores opfattelse er, at mange deltids- og fritidslandmænd er interesserede i at købe og sælge brugte varer, siger Jørgen Larsen, der ser frem til at opleve den markedsstemning, det er tanken at skabe på Store Dyredag.

- Lige nu er vi også i gang med at arrangere, at Hjørring Handelsstandsforening stiller op med en række af byens butikker, der så vil holde et outlet på dyrskuepladsen. Den aftale, håber vi meget på, lykkes, da det forhåbentligt også vil tiltrække nogle flere mennesker fra byen, fortæller Jørgen Larsen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af dagen kan man opleve shows med heste og hunde, og der bliver mulighed for at deltage i små undervisningsseancer i for eksempel dressur, lydighedskonkurrence for hunde og horsemanship. Derudover kommer den Grammyvindende danske bluesmusiker HP Lange og spiller traktor-blues for Store Dyredags publikum.