Hvert år må op imod 20.000 jersey-tyrekalve lade livet, lige så snart de er født, fordi det tager for lang tid at fede dem op.

Det skal der nu gøres noget ved. Sammen med Danish Crown og kvægavlsforening Viking Danmark er Dansk Kvæg i gang med forsøg for at skabe en mere kødfuld jersey-tyrekalv, ved at krydse jersey-køer og kødkvæg. Det skriver P4 Syd.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det, man arbejder frem imod, er at finde et produkt, som kan sælges til en høj pris, så det kan være med til at afhjælpe den her udfordring, som vi har, fortæller formand for Dansk Kvæg, Peder Phillipp, til P4.

Der foregår blandt andet forsøg i stor skala hos tre kvægavlere i Danmark. Svarene på forsøgene vil være klar om nogle måneder, og der er en del ting, forsøgene skal give svar på.

- Vi vil gerne have svar på, hvad krydsningen har af betydning for kødet på handyrene, og med hensyn til hundyrene hvad produktionspotentialet er i dem. Vi vil også gerne finde ud af, om det har nogen betydning for de køer og kvier, der skal føde kalvene, med hensyn til fødslen, dødelighed under fødslen og ydelsen efterfølgende, fortæller Peder Phillipp til P4.