Antallet af svin med slagmærker er faldet fra over 0,02 procent i begyndelsen af 2010 til under 0,01 medio 2012, fremgår det af den kødkontrol, som Fødevarestyrelsens dyrlæger foretager på de danske slagterier. Det skriver Landbrug og Fødevarer.

Det svarer til, at der i 2010 for hver million svin var over 200, der havde slagmærker, mens det tal i juni 2012 lå under 100 svin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan være vanskeligt at se et slagmærke, mens svinet er levende, men efter slagtning træder det tydeligt frem, og derfor kan Fødevarestyrelsens dyrlæger lave en retvisende registrering.

- For erhvervet har det længe været en af vores højt prioriterede indsatser på dyrevelfærdsområdet at komme slagmærker på svin til livs. Og det er glædeligt at se, at det nu går den rigtige vej, så vi i dag er nede på noget, der ligger under 0,01 procent, siger Per Olsen, afdelingsleder i Landbrug & Fødevarer.

Ifølge ham er det primært lykkedes at få tallet til at falde til det nuværende lave niveau, fordi branchen har handlet hurtigt og direkte.

- Vi har blandt andet fulgt op over for de svineproducenter, der har leveret svin med slagmærker og forklaret dem, at de skal stramme op, og efterfølgende har stort set alle leveret svin uden slagmærker, siger Per Olsen.