- Fødevareministeriet har hele tiden været overbevist om, at Danmark fulgte reglerne, og det var også derfor, man valgte at anlægge retssagen mod Kommissionen, men vi må imidlertid konstatere, at vi i Danmark var for tidligt ude med at tage miljø- og naturmæssige hensyn i forbindelse med reglerne for landbrugsstøtte, siger fødevareminister Mette Gjerskov ifølge dr.dk.

Fødevareministeren udtrykker sin skuffelse over nederlaget i EU-Domstolen, hvor Danmark er dømt til at betale 750 millioner kroner tilbage til EU's kasse, og Mette Gjerskov overvejer nu sammen med sine embedsmænd, om dommen skal ankes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uenigheden opstod i 2004, da EU-Kommissionens revisorer undersøgte 43 danske brakmarker, og fandt dem så tilgroede med buske, træer og tidsler, at de ikke hurtigt kunne dyrkes igen.

Det førte til, at Kommissionen i 2009 forlangte 750 millioner kroner tilbage for støtte, der var givet til marker i Danmark i perioden fra 2002 til 2004.

Pengene blev betalt tilbage i 2009, men da kravet om, at man hurtigt skulle kunne dyrke markerne igen, var fjernet fra støttereglerne i 2000 til 2005, anlagde Danmark sag mod EU-kommissionen ved EU-Domstolen.

Dommen får ifølge Fødevareministeriet ikke betydning for den nuværende støtte. Ordningen er ændret, og kravet om, at marken hurtigt skal kunne dyrkes, er indskrevet igen, og det følger landmændene.