Abonnementsartikel

En merudgift til brandsikring på flere hundrede tusinder kroner dæmper lysten til staldbyggeri. Rådgivningsfirma forsøger at løse problemet ved at bruge ny branddokumentation

Skærpede krav til brandsikkerheden har fordyret staldbyggerier væsentligt de senere år, og ifølge chefkonsulent Flemming Hedegaard, Byggeri & Teknik I/S, vil nogle byggerier blive op mod 300.000 til 400.000kroner dyrere end tidligere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor vil Byggeri & Teknik undersøge, om man kan nedbringe udgifterne til brandsikringen.

- Vi sætter gang i et større beregningsarbejde, så vi får en standarddokumentation på svinestaldsområdet og bliver klædt godt på til forhandlinger med myndighederne om brandforhold, fortæller Flemming Hedegaard.

Byggeri & Teknik I/S i Herning samarbejder derfor med ekstern konsulent, der har stor indsigt i brandforhold og dokumentation.

Flemming Hedegaard mener, at de fleste kommuner gerne vil samarbejde om brandforholdene i staldbygningerne, når der foreligger dokumentation for eksempelvis brandbelastningerne i en stald.

- Ved at bruge nogle standardberegninger for de forskellige staldtyper kan bygherren spare mange penge, siger Flemming Hedegaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han anslår, at man med en omkostning på omkring 25.000 til 30.000 kroner pr. bygning kan reducere brandforanstaltningerne med op mod 150.000 kroner.