Abonnementsartikel

Danske landmænd havde i går mulighed for et direkte møde med EU's landbrugskommissær Dacian Ciolos

Danske landmænd havde i går en enestående mulighed for direkte ansigt til ansigt med EU's landbrugskommissær Dacian Ciolos at fortælle om de bekymringer, de nærer for de ændringer, den nye EU-reform varsler for landbrugserhvervet.

Det skete på et staldmøde hos Simon Simonsen, Lunderskov, hvor Dacian Ciolos steg op på en halmballe og forklarede om baggrunden for EU-reformen og efterfølgende besvarede spørgsmål fra de fremmødte landmænd.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det var folketingsmedlem og tidligere fødevareminister Eva Kjær Hansen, der havde taget initiativ til mødet, som blev arrangeret af Kolding Herreds Landbrugsforening.

Som afslutning på mødet bad formanden for Kolding Herreds Landbrugsforening, Thomas Hansen, Dacian Ciolos tage de danske landmænds bekymring med i sit videre arbejde med reformen, men i debatten tydede ikke meget på, at det lykkedes landmændene at rokke ved landbrugskommissærens holdninger.

Niels Sørensen fik dog en forsikring med hjem fra mødet. Dacian Ciolos slog fast, at EU-kommissionen ikke på nogen måde ville renoncere fra kravet om løsgående søer fra 1. januar 2013, selv om en række lande har svært ved at nå at omstille svineproduktionen inden denne dato.