Abonnementsartikel

DLG anlægger nye offensiver i Tyskland, hvor koncernen forventer en årsomsætning på hele ni milliarder.

DLG’s aktiviteter i Tyskland er i kraftig grøde her i forsommeren. Tre foderfabrikker skifter hænder. Et såsædsanlæg, en grovvareforretning og et logistikanlæg er en del af samme offensiv, hvor DLG-koncernen investerer for knap 100 millioner kroner i Syd- og Østtyskland.

Over de seneste to år er den samlede investering i de landsdele cirka 300 millioner kroner, og med de nye aktiviteter her forventes årsomsætningen i de østlige delstater at nå ni milliarder kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

DLG/HaGe køber Muskator Werke GmbH’s tre foderfabrikker. Det er to fabrikker i Bayern – i Bamberg og Deggendorf – og et i Riesa i Sachsen-Anhalt. Sidstnævnte ligger i tilknytning til DLG’s aktiviteter i Roth Agrarhandel.

- Med de tre foderfabrikker opnår vi en ekstra kapacitet på 250.000 tons foder i Tyskland, så vi øger vores produktionskapacitet i landet med 30 procent, hvilket er interessant i en periode, hvor flere danske svineproducenter føler sig nødsaget til at eksportere smågrise ud af landet, siger koncernchef i DLG, Asbjørn Børsting.

Ud over foderproduktionen er der på anlæggene i Riesa og Bamberg gode havnefaciliteter og anlæg til kornhåndtering.

Nyt parnerskab

DLG indgår desuden et nyt strategisk samarbejde. Det er med RWZ Köln, der er det største landbrugsselskab i Nordrhein-Westfalen med en omsætning på 15 milliarder kroner. De to selskaber danner således et 50:50-selskab på såsæd, OTS Gera, i det østlige Thüringen. RWZ Köln har hidtil stået alene med anlægget, men har ikke helt kunne udnytte kapaciteten.

– Med placeringen af anlægget opnår vi klare synergier i relation til Roth Agrarhandel, der hidtil har fået lønproduceret deres såsæd, så det passer særdeles fint ind i det lokale set-up med det nye anlæg, som også vil række ind i delstaterne Sachsen og Sachsen-Anhalt, siger Asbjørn Børsting. Efterfølgende vil der blive investeret i en kapacitetsudvidelse på anlægget, så det kan leve op til den samlede efterspørgsel på cirka 20.000 tons