Abonnementsartikel

En gruppe Hurup-ildsjæle afholder deres eget dyrskue efter intens debat om, hvor Dyrskuet i Thy-Mors i år skulle afholdes

LandboThy står traditionelt for Dyrskuet i Thy-Mors, som skulle dække hele området, men i år har der været så meget uenighed om, hvor dyrskuet skulle holdes, at en lokal gruppe fra Hurup har besluttet at holde deres eget dyrskue.

Tidligere var der dyrskue i både Hurup og Thisted, men da det blev for tungt at trække, besluttede LandboThy, at dyrskuet skulle holdes på skift i de to byer. I 2010 blev dyrskuet holdt i Hurup, og sidste år var det i Thisted. I 2012 skulle det altså ifølge planen have været i Hurup, men nu har LandboThy bestemt, at dyrskuet fast skal afholdes i Thisted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Forkert beslutning

Den beslutning har ført til stor diskussion mellem landboforeningen og lokale ildsjæle i Hurup, som havde forventet et dyrskue i deres hjemby.

- Jeg synes, det er forkert at tage et succesfuldt dyrskue fra Hurup, som man kan kalde udkanten af et udkantsområde. Der har altid været rigtig stor opbakning til dyrskuet i Hurup. Når solen skinner kommer der også mange folk til Thisted, men jeg vil påstå, at hvis der er dårligere vejr, kommer der flere folk til Hurup, siger Keld Tølbøll, der sammen med den øvrige gruppe af ildsjæle fra Hurup har arrangeret deres eget dyrskue.

- Det er en forkert beslutning. Det har altid været en succes med dyrskue i Hurup, så det synes vi, er værd at kæmpe for, siger Keld Tølbøll.

Arrangørerne sidder i Thisted

Hos LandboThy forklarer man valget af Thisted som dyrskue-by med manglende ressourcer.

- Vi er nødt til at have en ansvarlig holdning til brugen af ressourcer. LandboThys medarbejdere sidder alle sammen i Thisted, så det giver mening økonomisk at holde det i Thisted, siger Kristoffer Kappel, formand for dyrskueudvalget for Dyrskuet i Thy-Mors, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har haft en langtrukken debat, og vi havde egentlig håbet at kunne være med i samarbejdet om et dyrskue i Hurup, så længe vi ikke skulle stå med det hele selv. Men vi blev fravalgt.