Abonnementsartikel

Land- og byfolk får chancen for at trække på smilebåndet, når Thomas Warberg fra Live fra Bremen gæster dyrskuet i Varde

Arrangørerne bag Varde Messerne lover, at der kommer til at foregå lidt for enhver smag helt fra start, når dyrskuet sættes i gang fredag den 25. maj.

Områdets landmænd har flittigt tilmeldt deres pragteksemplarer af heste, køer, får, geder og kaniner. Man kan faktisk få præcist 520 dyr at se den sidste weekend i maj måned på messepladsen, Lerpøtvej i Varde. Denne gang er dyrskuering og udstillerområde forenet på samme plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede ved ankomst til P-pladsen på Ortenvej får de besøgende mulighed for at komme helt tæt på dyrene, hvis de vælger at tage den hestetrukne markedsdilligence, som kører i pendulfart mellem parkering og plads begge dage.

- Indgangen får ingen svært ved at finde i år med de nye 3,5 meter store indgangstårne inspireret af borgen i Varde, fortæller arrangørerne.

My Fair Lady og en rodeogris

Pladsen vil overalt summe af aktivitet og spændende indslag fra standpladsholderne. Der vil være hulahopringe, folkedansere, Jysk Mesterskab i gummistøvlekast, grisevæddeløb, æggekage, pølser, store landbrugsmaskiner, små magnetsmykker og meget mere.

VivaVarde har sikret alle børn og barnlige sjæle gratis brug af et stort aktivitetsland, en rodeogris og kæmpe water balls, hvor man kan prøve fornemmelsen af at kunne gå på vandet.

Varde Garden slår de gode toner an, når de marcherer rundt blandt udstillerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man skal ikke forbavses hvis man pludseligt støder ind i nogle anderledes klædte personer, for 7-kanten er naturligvis også finde på pladsen med lidt omkring årets sommerspil ?My Fair Lady?.

Der er desuden vestjyske lækkerier og "Sid med ved bondens bord", der er bazar med messetilbud på blandt andet sommerblomster, og der er sundhedstelt med forskellige organisationer og foreninger.

Lidt til drengerøvene

Der er også tænkt på drengerøvene og andre med benzin i blodet. I et nyt Pitstop-område kan man fredag opleve motorcykelstunts med vovehalsen Peter Weiss og lørdag Outrup Speedway, som byder på en udfordring:

- Kom og prøv en vaskeægte speedway-cykel. Tør du ikke - så la' da vær', lyder udfordringen fra Outrup Speedway.

Lørdag middag går Thomas Warberg fra Live fra Bremen på scenen og giver både land- og byfolk lidt at smile af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig er der det traditionsrige grisevæddeløb ? en højt skattet begivenhed for både børn og voksne. Ponyridning, hestevognskørsel og smukke gamle veterankøretøjer er også en fast ingrediens ved Varde Messerne.