Abonnementsartikel

Ved DLG's repræsentantskabsmøde førte en debat om Kristian Søbergs udelukkelse fra repræsentantskabet til en afstemning om DLG's håndtering af sagen.

På DLG’s repræsentantskabsmøde i Horsens den 14. maj valgte bestyrelsen at tage en debat om den verserende sag i pressen om medlem Kristian Søberg.

Sagen, der kom frem i Maskinbladet den 27. april 2012, handler om den nyvalgte Kristian Søberg, der blev smidt ud af DLG's repræsentantskab, fordi han ifølge DLG stillede op i den forkerte kreds. Det på trods af, at han ifølge eget udsagn modtog både stemmeseddel og forslags-sedler på mødet, hvor han blev valgt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har ført til en intens debat mellem parterne om, hvorvidt den nøjagtige praksis for valg til repræsentantskabet står direkte i vedtægterne. Det har formand Niels Dengsø Jensen siden erkendt, at der ikke gør.

Debatten fik altså lov til at fortsætte på DLG's repræsentantskabsmøde.

- Vi fremlagde vores oplevelse af forløbet og lyttede til repræsentantskabsmedlemmernes synspunkter, så alle de, der ønskede det, kom til orde. Det er var god debat, hvor vi fik nuancerne med, siger DLG’s formand, Niels Dengsø Jensen.

Ifølge DLG var der opbakning i repræsentantskabet til håndteringen af sagen.

- Efter debatten var der afstemning, om repræsentantskabet kunne bakke op om bestyrelsens håndtering og dermed også, at sagen betragtes som afsluttet. Resultatet af afstemningen viste, at et meget klart flertal af repræsentantskabet bakkede op om vores håndtering, så nu ser vi fremad, pointerer Niels Dengsø Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvorvidt vedtægterne skal have en gennemgang er ikke afjort.

- Vi justerer vedtægterne hen ad vejen, og det kan udmærket tænkes, at dette giver anledning til ændringer, sagde Niels Dengsø Jensen til maskinbladet.dk den 1. maj 2012.