Asmildkloster Landbrugsskole har oprettet en mentorordning for skolens Agrarøkonomer, for på den måde at bringe virkeligheden tættere på skolearbejdet. 

Landmand Tage Knudsen fra Tjele er en af mentorerne, og han var ikke i tvivl, da han blev spurgt, om han ville stille sig til rådighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, at det er utroligt spændende at være med til at præge de unge mennesker i den retning, som jeg mener, er den rigtige. I min hverdag møder jeg unge landmænd, som har været i gang som selvstændige i halvandet til to år og allerede er kommet i store problemer. Jeg er sikker på, at de problemer kunne have været undgået, hvis man havde haft en erfaren landmand i ryggen, som man kunne vende tingene med. Så hvis jeg kan være med til at hjælpe dem godt i gang, så stiller jeg gerne op, siger Tage Knudsen.

Tage Knudsen har taget agrarøkonomstuderende Steffan Svendsen under sine vinger, og han har på skolen arbejdet med en opgave omkring turnaround for et landbrug, og derfor var det nærliggende, at han fik Tage Knudsen som mentor, da han i flere omgange har hjulpet andre landmænd med at lave en turnaround.

- Jeg har lært en masse af ham i forhold til turnaround af landbrug. Han kunne jo fortælle om, hvordan det fungerer i praksis, og hvilke faktorer der spiller ind i forhold til økonomien, produktionsforhold og ledelse. Det gav mig nogle værktøjer til at se på en bedrift med andre øjne, forklarer Steffan Svendsen.

Relatere viden til det virkelige liv

Det er økonomilærer på Asmildkloster Landbrugsskole Christian Schulin-Zeuthen, der har sat ordningen på skinner.

- Vi har mærket et ønske fra de studerende i forhold til at relatere den viden, vi arbejder med på skolen og så til det virkelige liv. Derfor lavede vi mentorordningen, og den skal vi nu for alvor have sparket i gang. Meningen er, at den studerende og mentor skal mødes fem til ti gange. Det indebærer, at der også er opbakning fra landmændene her i området, så det håber vi at få, siger Christian Schulin-Zeuthen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de studerende som har fået sig en mentor er Steffen Dahl Pedersen læser også til agrarøkonom, og han er glad for den nye ordning.

- Jeg har haft stort udbytte af møderne med min mentor. Tingene bliver mere virkelige. På skolen sidder vi med tal og regnskaber og beregner os frem til nogle muligheder og ideer, dem kan vi tage med ud til mentoren og få det diskuteret igennem med en landmand, som står midt i det hele, fortæller Steffen Dahl Pedersen, der har svin som speciale.