Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti vil have standset importen af kød fra USA, efter der er fundet kogalskab hos en malkeko i Californien.

Dansk Folkepartis miljøordfører mener nemlig, at det er vigtigt at få styr på, om der er flere køer med kogalskab i USA, før Danmark importerer mere kød fra landet. Det skriver altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er jo et stort marked, det rammer, hvis Europa igen skulle blive ramt af kogalskab. Indtil man har afdækket smittefaren, mener jeg derfor, det er klogest at stoppe importen helt, siger han til altinget.dk.

Fødevareminister Mette Gjerskov afviser blankt at stoppe importen af kød fra USA. Hun understreger, at der i både Europa og resten af verden allerede er gjort meget for at undgå, at mennesker bliver smittet med Creutzfeldt-Jakobs sygdom, som er den menneskelige form af kogalskab.

- I de lande, hvor der har været udbrud, og hvor der kan være risiko for, at køerne har kogalskab, er der krav om, at man skal fjerne hjernen, hvor kogalskaben sidder, og hele rygmarven fra koen, før man begynder at skære den op og bruge kødet, sagde Mette Gjerskov ifølge altinget.dk og forklarede, at kødet, der kommer ud på markedet, derfor er sikkert.