Lokalerne hos Brøns Maskinforretning og Brøns Maskinimport, der i forvejen tæller blandt andet Krone, Amazone og Grégoire Besson, får endnu et mærke under vingerne. Denne gang et mere gult et af slagsen.

Virksomheden har nemlig fået importen af teleskoplæssere fra italienske Dieci, der producerer en bred vifte af maskiner til både landbrug og byggeindustrien - og som også producerer udvalgte modeller til New Holland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

?Brøns? skal varetage landbrugsdelen, mens importen af de modeller, der henvender sig til byggeindustrien, fortsat ligger hos H. Serup Olesen.

- Vi havde egentligt en fornuftig mængde arbejde med vores nuværende produkter, så vi ledte ikke med lys eller lygte efter noget mere. Men vi har gennem længere tid snakket om, at det kunne være en ide at arbejde med ?gule maskiner? ? dog stadig til landbruget, fortæller Dan Hamann fra Brøns Maskinforretning.

Derfor slog han til, da Dieci henvendte sig tilbage i 2011.

- Inden vi takkede ja, var vi nede og se fabrikken i Italien for at være sikker på, hvad virksomheden kunne tilbyde. Vi blev lidt overraskede, for vi havde regnet med at se en ældre fabrik. I stedet var det en utrolig flot en af slagsen, vi så, hvor der er orden på tingene. Fabrikken er bygget i etaper fra 2007 til 2010, så den er så ny, som den kan være. Der er styr på produktionen ned til mindste detalje, og et såkaldt SAP-system, som har kostet den nette sum af 600.000 euro, styrer alle dele til produktionslinjerne på fabrikken, forklarer Dan Hamann, der efter besøget ikke kunne finde noget at pege fingre af ved den italienske virksomhed.

Forhandlere på vej

Teleskoplæsserne beregnet til landbruget fra Dieci tæller ikke mindre end 25 forskellige modeller. Men det er hovedsageligt de to serier Mini Agri og Agri Plus, Brøns Maskinforretning vil koncentrere sig om. De rammer godt ind i dansk landbrug, vurderer Dan Hamann, der indtil nu har gået lidt forsigtig med dørene med importen af Dieci.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har først skullet have de forskellige forhandlere på plads, og endnu mangler der nogle stykker, men det ligger til højrebenet, at det bliver nogle Amazone-forhandlere, idet det jo er Brøns Maskinforretning, der importerer disse maskiner i forvejen, vurderer Dan Hamann.

Brøns Maskinforretning ikke ansat en decideret ansvarlig for de italienske maskiner, men i stedet er der blevet oprustet på det tekniske med en specialist med stor kendskab til motorer og hydraulik.

- På længere sigt skal vi måske ansætte en person til at styre salget, men nu skal vi først rigtig i gang. Selvfølgelig skal vi gøre det helhjertet, men der skal også være økonomi i at ansætte en ekstra person, pointerer Dan Hamann.

Service af maskinerne kommer de forskellige forhandlere til at stå for, men Brøns Maskinforretning vil agere centralt lager for reservedele til Dieci-maskinerne.

Fjerde største producent

Dieci er på verdensplan den fjerdestørste producent af teleskoplæssere, og fabrikken har på nuværende tidspunkt kapacitet til at producere 4.000 maskiner om året ? på etholds-skift vel at mærke. Så selvom maskinerne ikke så kendte i Danmark, er sagen anderledes i flere andre lande i form af den store produktion. Dan Hamann håber på at kunne øge kendskabsgraden til maskinerne fra Dieci i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samme ønske har Dieci selv, og netop derfor landede øjnene på Brøns Maskinforretning.

- Brøns har i forvejen en række kendte og gode produkter, og så importerer de ikke et traktormærke. Det betyder, at virksomheden kan koncentrere sig 100 procent om vores produkter, når det gælder salg af teleskoplæssere, siger Lorenzo Parma