Abonnementsartikel

Tican tilbyder også rådgivning om optimal levering. Det sker i samarbejde med de lokale rådgivningscentre.

- Vi har aftalt en rådgivningspakke for 5.000 kroner med de fire rådgivningscentre, der opererer inden for vort leverandørområde. Pakken omfatter et rådgivningsbesøg med fokus på sundhed (med udgangspunkt i sygdomsbemærkningerne), kødprocent, vægt og leveringsstrategi og et opfølgende besøg, fortæller Henrik Bækstrøm Lauritsen, chef for Ticans Ejer- og leverandørsupport.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Regningen på 5.000 kroner bliver i første omgang betalt af Tican, som efterfølgende trækker halvdelen over den enkelte leverandørs afregning.

- Vi har kørt nogle vellykkede test, hvor vi så forbedringer hos landmændene på over 20 kroner pr. gris. Vores ambition er dog mere beskeden på fire kroner i gennemsnit, men der skal jo ikke nogen stor årlig leverance, for at rådgivningsinvesteringen er tjent hjem, siger Henrik Bækstrøm, der understreger, at rådgivningspakken ikke omfatter rådgivning generelt, såsom i spørgsmål om ventilation, staldsystemer med mere.

- For slagteriet er udbyttet en bedre og mere ensartet råvare. Om et halvt års tid vil vi evaluere forløbet og vurdere, om det er en ordning, der giver det ønskede udbytte for både landmand og slagteri, siger Henrik Bækstrøm.